Clicky

donderdag 23 mei 2024 - 07:26 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerChauffeur onder invloed van cannabis én zonder rijbewijs gepakt tijdens Duitse controle...

Chauffeur onder invloed van cannabis én zonder rijbewijs gepakt tijdens Duitse controle [+foto]

FRANKENTHAL – Op dinsdag 9 april werden op de Duitse A61 in totaal zestig vrachtwagens gecontroleerd tijdens een grote transportcontrole.

De politie, de douane, het Federaal Bureau voor Logistiek en Mobiliteit en het beheer van gevaarlijk afval in Rijnland-Palts hebben de lading, de technische staat van de voertuigen en de voertuigbestuurders nauwkeurig onderzocht.

Uiteindelijk werden er bij 28 voertuigen overtredingen gevonden. Voor vijf eindigde de rit vanwege ernstige gebreken ter plaatse.

In twee gevallen troffen de agenten tijdens de controle een arrestatiebevel aan tegen de chauffeur. In beide gevallen kon een gevangenisstraf worden vermeden door het betalen van een geldsom.

Een andere vrachtwagenchauffeur was onder invloed van cannabis. Over zijn rijbewijs hoefde hij zich echter geen zorgen te maken, want die was hij al kwijtgeraakt door een eerdere rit onder invloed van alcohol en reed dus ook nog zonder geldig rijbewijs.

Er is bloed afgenomen en hij zal het rijden onder invloed van bedwelmende middelen en het opzettelijk besturen van een motorvoertuig zonder rijbewijs moeten verantwoorden bij een rechter.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS