Clicky

maandag 27 mei 2024 - 02:50 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsPolitiek leider Hamas bevestigt dood zonen bij luchtaanval

Politiek leider Hamas bevestigt dood zonen bij luchtaanval

CAÏRO -Drie zonen en verscheidene kleinkinderen van de politieke leider van de Palestijnse beweging Hamas, Ismail Haniyeh, zijn gedood bij een Israëlische luchtaanval. Haniyeh heeft dit volgens nieuwszender Al Jazeera bevestigd. Hij zei dat de zonen een bezoek brachten aan familie in Al Shati aan de noordkant van Gaza-Stad, ter gelegenheid van het breken van het vasten aan het einde van de ramadan.

“De criminele vijand wordt gedreven door wraak en door een geest van moord en bloedvergieten en trekt zich van geen enkele wet iets aan”, aldus Haniyeh. Hij zei dat de Israëli’s al zestig familieleden van hem hebben vermoord sinds oktober.

Het Israëlische leger heeft de aanval van woensdag op de zonen van Haniyeh bevestigd. Het waren volgens de Israëli’s leden van de militaire tak van Hamas. Volgens een Libanese nieuwssite zijn de familieleden van Haniyeh gedood door een luchtaanval op een voertuig in Al Shati. Al Jazeera meldt de dood van drie zoons en drie kleinkinderen.

Qatar

De dood van zijn zonen heeft geen enkele invloed op het standpunt van Hamas en de eisen die de beweging voor een bestand in de Gazastrook stelt, zei Haniyeh. Hij is een belangrijke figuur in de onderhandelingen die worden gevoerd in Caïro om een bestand te regelen tussen Israël en Hamas.

Die gesprekken lijken vooralsnog vruchteloos. Een Amerikaans voorstel dat de VS aan het begin van de week ter tafel brachten, zou vooral door Hamas zijn afgewezen. Hamas houdt vol dat de Israëlische troepen zich eerst moeten terugtrekken. Qatar treedt namens Hamas als onderhandelaar op. Andere betrokken landen zijn Egypte, Israël en de VS.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...