Clicky

maandag 29 april 2024 - 21:33 uur
HomeOVERIG NIEUWSOvernames en FusiesDFDS neemt Turkse Ekol Logistics over

DFDS neemt Turkse Ekol Logistics over

KOPENHAGEN – Dinsdag 9 april heeft DFDS een overeenkomst gesloten om het internationale transportnetwerk van Ekol Logistics over te nemen, dat goederen transporteert tussen Turkije en Europa via eigen kantoren en faciliteiten in tien Europese landen. Het internationale transportnetwerk van Ekol Logistics heeft 3.700 medewerkers en een omzet van DKK 3,5 miljard (€ 470 miljoen) in 2023. De aankoopprijs bedraagt ​​DKK 1,9 miljard (€ 260 miljoen), meldt DFDS.

Met deze overname voegt DFDS wegtransport toe aan het mediterrane ferrynetwerk van DFDS, waardoor het beproefde Noord-Europese bedrijfsmodel van DFDS naar deze regio wordt uitgebreid. Daarnaast wordt het logistieke netwerk van DFDS over heel Europa uitgebreid.

De transportmarkt Turkije-Europa zal naar verwachting tot 2028 gemiddeld met ongeveer 14 procent per jaar groeien, ondersteund door nearshoring van toeleveringsketens dichter bij Europa.

Door de toevoeging van het internationale transportnetwerk van Ekol Logistics kan DFDS end-to-end transportoplossingen tussen Turkije en Europa rechtstreeks aan eindklanten aanbieden, inclusief distributiediensten en opslag aan Turkse bedrijven en Europese en mondiale fabrikanten met productie- of assemblagefabrieken in Turkije.

In 2023 had het internationale transportnetwerk van Ekol Logistics een omzet van 3,5 miljard DKK (470 miljoen euro) en een EBIT-marge van 2,5 procent, vergeleken met 4,8 procent in 2022. Er is een bedrijfs- en integratieplan opgesteld met de financiële doelstelling om de EBIT-marge te verbeteren tot ongeveer 5 procent in 2027.

De voltooiing van de transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de EU-fusiecontrole en de gebruikelijke contractuele voorwaarden. Zoals aangekondigd op 28 juli 2023 is de transactie goedgekeurd door de Turkse Mededingingsautoriteit. De sluiting wordt verwacht rond het begin van het vierde kwartaal van 2024.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Finnair staakt vluchten op Ests Tartu vanwege Russische gps-inmenging

HELSINKI - Finnair vliegt de komende maand niet op de stad Tartu in Estland, omdat Rusland storingen veroorzaakt in het gps-systeem. Dat maakt landen...