Clicky

zondag 19 mei 2024 - 16:52 uur
HomeOVERIG NIEUWSOvernames en FusiesDe Jong Zuurmond Groep neemt Bergnet over

De Jong Zuurmond Groep neemt Bergnet over

AMSTERDAM – De Jong Zuurmond Groep neemt per dinsdag 9 april autobergingsbedrijf Bergnet over. De Gelderse dienstverlener in infrabeheer, onderhoud en services, koopt een meerderheidsbelang in het bedrijf van directeuren en oprichters Sander en Nicole Vlaar.

Beiden behouden een substantieel belang en blijven na de overname aan als directie bij Bergnet, dat een van de grotere autobergingsbedrijven van de Nederlandse snelwegen is.

Bergnet voert dag en nacht autoberging, pechhulp en transportwerkzaamheden voor vracht- en personenauto’s uit in Midden-Nederland. Vanuit zes locaties in Amsterdam, Haarlem, Amersfoort, Lelystad, Almere en Blaricum verwerkte het bedrijf van het echtpaar Vlaar over 2023 meer dan 29 duizend opdrachten voor de snelwegen.

In totaal voerde Bergnet over het afgelopen jaar meer dan 120 duizend opdrachten uit op zowel het hoofd- als onderliggende wegennet. De overname heeft geen gevolgen voor de 125 werknemers en de bedrijfsnaam.

Strategische partner

Met de overname voegt De Jong Zuurmond Groep autoberging, pechhulp en transportwerkzaamheden toe aan het portfolio. Daarnaast bundelen beide partijen hun kennis en netwerk en kunnen zij gezamenlijke diensten aanbieden. Ook biedt de overname voor het autobergingsbedrijf een nieuw toekomstperspectief, zegt Bergnet-directeur Nicole Vlaar. “We treden toe tot een strategische partner waardoor we nieuwe diensten aan kunnen bieden”, aldus Vlaar. “We voelen ons goed bij de cluster van bedrijven, waarbij andere marktpartijen uit onze sector zich ook kunnen aansluiten. De Jong Zuurmond Groep biedt ons de mogelijkheid om verder uit te breiden.”

De Jong Zuurmond Groep telt vier clusters met specialismes in onderhoud en services van wegen, waterwegen en beheer van de openbare ruimte. Daar wordt met de overname van Bergnet een vijfde cluster aan toegevoegd. Gerrit Zuurmond, directeur De Jong Zuurmond Groep: “Met de acquisitie van Bergnet halen we nieuwe expertise in huis waarmee we een nóg completer pakket aan diensten kunnen verlenen aan onze opdrachtgever.”

De overname is tot stand gekomen door bemiddeling van overnameadviseur Marktlink, die gespecialiseerd is in fusies en overnames. Laurence Hamilton, manager bij Marktlink: “Aangezien de activiteiten van Bergnet en De Jong Zuurmond Groep complementair zijn aan elkaar is het samengaan een logische stap. De groeiende markt, de hoge investeringsbehoefte en de toenemende druk op het elektrificeren van het wagenpark zullen bijdragen aan een verdere consolidatie binnen de markt van bergers.”

Autobergingsbedrijf Bergnet is in 2002 opgericht door Sander en Nicole Vlaar. Sindsdien is Bergnet uitgegroeid tot de een van de grotere autobergingsbedrijven van Nederland. Het bedrijf verricht autoberging, pechhulp en transportwerkzaamheden voor vracht- en personenauto’s. Inmiddels telt de onderneming zes locaties, 125 werknemers en een vloot van tachtig bergingsvoertuigen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk...