Clicky

zondag 19 mei 2024 - 13:18 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerTunnels A73 bij Roermond weer dicht voor groot onderhoud

Tunnels A73 bij Roermond weer dicht voor groot onderhoud

ROERMOND – De tunnels van de A73 bij Roermond gaan de komende maanden opnieuw op meerdere momenten dicht voor het verkeer vanwege groot onderhoud. Het verkeer wordt dan omgeleid, maakte Rijkswaterstaat vrijdag bekend. Met name in juli en augustus gaan de tunnels enkele dagen en weken dicht voor het verkeer. Rijkswaterstaat waarschuwt alvast voor verkeershinder. Mensen wordt geadviseerd waar mogelijk de fiets te pakken of het openbaar vervoer.

De tunnels waren vorig jaar ook al wekenlang afgesloten voor alle verkeer voor onderhoud en renovatie. Die werkzaamheden worden de komende maanden afgerond. De tunnels zijn in 2008 in gebruik genomen, een aantal veiligheidssystemen was volgens de dienst aan vervanging toe.

In de tunnels worden onder meer camera’s en ventilatoren vervangen, en er wordt gewerkt aan de verlichting, omroepinstallatie en verkeersystemen. Om dat te kunnen doen moeten de tunnels volgens Rijkswaterstaat deels of volledig dicht.

Het laatste weekend van april beginnen de afsluitingen, waarbij de tunnels van vrijdagavond 26 april tot maandagochtend 29 april gesloten zijn. Tussen 13 en 18 mei volgen nog enkele nachtafsluitingen. De tunnels gaan volledig dicht in beide richtingen van vrijdagavond 5 juli tot woensdagochtend 10 juli, van vrijdagavond 26 juli tot woensdagochtend 31 juli, en van woensdagavond 14 augustus tot maandagochtend 19 augustus.

Daarnaast zijn er twee lange afsluitingen, één in noordelijke richting van woensdagochtend 10 juli tot vrijdagavond 26 juli, en één in zuidelijke richting van woensdagochtend 31 juli tot woensdagavond 14 augustus.

Het verkeer wordt omgeleid door Swalmen en Roermond. Volgens Rijkswaterstaat maken dagelijks bijna 50.000 voertuigen gebruik van de tunnels.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...