Clicky

dinsdag 21 mei 2024 - 07:02 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerTLN: Afsluiting brug A7 kost transportsector circa 50 miljoen euro

TLN: Afsluiting brug A7 kost transportsector circa 50 miljoen euro

PURMEREND – Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) verwacht dat transportondernemers circa 50 miljoen euro schade lijden door de gedeeltelijke afsluiting van de brug in de A7 bij Purmerend. Een woordvoerder benadrukt dat het om een zeer ruwe schatting gaat.

Rijkswaterstaat begon vrijdag met het versterken van de brug in de A7 bij Purmerend. Zwaar vrachtverkeer mag al sinds eind 2022 geen gebruik meer maken van de brug, maar deze wordt nu gedurende vijf maanden in één rijrichting afgesloten voor al het verkeer. De problemen met de A7 zijn volgens TLN kenmerkend voor een breder probleem met de Nederlandse infrastructuur.

“Er wordt te weinig uitgegeven aan beheer en onderhoud. Daardoor worden we steeds vaker overvallen door infrastructurele problemen die voorkomen hadden kunnen worden.”

Volgens werkgeversorganisatie VNO-NCW zal de schade voor ondernemers door de werkzaamheden aan de brug bij Purmerend zelfs in de honderden miljoenen euro’s lopen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vliegtuig moet omkeren voor voorzorgslanding op Schiphol

SCHIPHOL -Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow...