Clicky

maandag 20 mei 2024 - 10:13 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartOne Air vliegt met Boeing 747 vrachtvliegtuigen vanaf East Midlands Airport

One Air vliegt met Boeing 747 vrachtvliegtuigen vanaf East Midlands Airport

DERBY – One Air, de Britse vrachtluchtvaartmaatschappij, is begonnen met haar activiteiten op East Midlands Airport (EMA). De centraal liggende Britse luchthaven zal nu een regulier vertrek- en bestemmingspunt zijn voor One Air’s Boeing 747-400 vrachtvliegtuigdiensten die Azië en Europa met elkaar verbinden, evenals voor ad hoc wereldwijde charterdiensten.

“East Midlands Airport heeft veel belangrijke pluspunten die het aantrekkelijk maken voor vrachtvervoer, waaronder de beschikbaarheid van slots en minder beperkingen rond nachtvluchten in vergelijking met andere luchthavens. EMA heeft ook een zeer begripvolle en vooruitstrevende houding tegenover vrachtvervoerders. Als groeiende Britse luchtvaartmaatschappij kijken we ernaar uit om onze aanwezigheid op de EMA te vestigen en onze expeditie-, logistieke en charterklanten te ondersteunen die goederen van en naar het Verenigd Koninkrijk vervoeren”, aldus Chris Hope, Chief Operating Officer van One Air.

De eerste vlucht van One Air naar East Midlands arriveerde afgelopen weekend vanuit Hong Kong met een laadvermogen van 105 ton.

EMA beschikt over one-stop-verbindingen naar 185 van de grootste steden ter wereld, waaronder New York, Singapore, Dubai, Hong Kong, Tokio, Parijs en Mumbai, en is de thuisbasis van het belangrijkste expresluchtvrachtknooppunt van het Verenigd Koninkrijk. Het stelt vrachtvervoerders en hun klanten in staat goederen snel en efficiënt over de hele wereld te vervoeren.

De luchthaven verwerkt elke nacht het equivalent van meer dan een miljoen pakketten, en de vrachtactiviteiten bieden essentiële ondersteuning aan regionale bedrijven, waaronder bedrijven in de geavanceerde productie-, ruimtevaart-, farmaceutische en automobielsector, en dragen zo ongeveer £ 443 miljoen bruto toegevoegde waarde bij aan de regionale economie.

Commercieel directeur van EMA, Chris Lane, voegde hieraan toe: “We zijn absoluut verheugd One Air te mogen verwelkomen op East Midlands Airport. Ze versterken wat al een zeer succesvolle, nationaal belangrijke vrachtoperatie is die profiteert van een strategische centrale ligging, minder beperkingen dan veel andere luchthavens, en een team dat zich volledig inzet voor het leveren van service van topklasse. We hopen dat dit het begin is van een langdurige samenwerking met One Air om ons te helpen naadloze handel te blijven bieden die Groot-Brittannië aandrijft.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN - Op verschillende plekken zorgen blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor. Zo is een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen...