Clicky

maandag 27 mei 2024 - 01:29 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsRenner Vingegaard breekt sleutelbeen en meerdere ribben door val in Ronde van...

Renner Vingegaard breekt sleutelbeen en meerdere ribben door val in Ronde van het Baskenland

LEGUTIO -Jonas Vingegaard heeft een gebroken sleutelbeen en meerdere gebroken ribben overgehouden aan zijn val in de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland. De tweevoudig winnaar van de Tour de France, die uitkomt voor de Nederlandse ploeg Visma – Lease a Bike, werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

De Deen Vingegaard (27) won de Tour de France in 2022 en 2023, beide keren in dienst van Jumbo-Visma, de voorloper van Visma – Lease a Bike. “Het was een vervelende crash, maar gelukkig is hij stabiel en bij bewustzijn”, voegde de wielerploeg eraan toe.

Vingegaard vloog uit de bocht toen het parcours naar rechts ging. Hij bleef roerloos op zijn linkerzij liggen terwijl hij werd behandeld. Zijn kleding was volledig gescheurd en op zijn lichaam waren de verwondingen duidelijk zichtbaar. Na ruim tien minuten werd hij afgevoerd in een ambulance. De Deen leek op de brancard aan het zuurstof te liggen.

“Dat was eng. Beterschap Jonas!”, reageerde de organisatie van de Tour de France op de update van Visma – Lease a Bike.

De komende editie van de Tour de France begint op zaterdag 29 juni.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...