Clicky

woensdag 17 april 2024 - 14:37 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsTrump leidt in peilingen in omstreden 'battleground states'

Trump leidt in peilingen in omstreden ‘battleground states’

WASHINGTON – De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump gaat volgens een peiling aan de leiding in zes staten waar de strijd om het presidentschap als erg spannend wordt beschouwd, de ‘battleground states’.

In de opiniepeiling van The Wall Street Journal loopt Trump in Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, North Carolina en Pennsylvania twee tot acht procentpunten voor op zijn Democratische rivaal president Joe Biden. In een andere ‘battleground state’, Wisconsin, gaan Biden en Trump gelijk op volgens de peiling.

President Biden (81) wordt in de staten van deze peiling ook niet als een wat gezondheid betreft geschikte kandidaat gezien. Van de ondervraagden vond 48 procent dat de 77-jarige Trump een goede gezondheid heeft en 28 procent vond dat van Biden. De Amerikaanse presidentsverkiezingen worden op 5 november gehouden.

GERELATEERD

LAATSTE NIEUWS

Transavia geeft 124 zomerslots terug aan luchthaven Rotterdam

DEN HAAG - Transavia geeft 124 start- en landingsrechten, zogeheten slots, voor het zomerseizoen terug aan luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Dat bevestigt slotcoördinator...