Clicky

donderdag 9 mei 2024 - 07:31 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerDuitse politie ontdekt 28 migranten in vrachtwagen

Duitse politie ontdekt 28 migranten in vrachtwagen [+foto’s]

BAHRATAL – Het Openbaar Ministerie van Dresden en de Duitse federale politie doen onderzoek naar twee Turken van 26 en 52 jaar oud op verdenking van het smokkelen van 28 migranten in een vrachtwagen.

Op zaterdag 30 maart 2024 controleerde de Duitse politie ‘s nachts een Mercedes Benz trekker met koeloplegger afkomstig uit Tsjechië. De controle vond plaats bij het controlepunt in Bahratal.

De 26-jarige chauffeur en zijn bijrijder identificeerden zich bij de politie. Na het openen van de koeltrailer konden de hulpdiensten mensen op de pallets zien en roken ze een sterke geur van ontlasting.

Politieagenten troffen in de koeltrailer 28 mensen aan uit Syrië, Irak, Egypte en Turkije, onder wie niet-begeleide minderjarigen. Een groot aantal van de vervoerden was uitgedroogd en werd ter plaatse verzorgd. Ze moesten hun behoefte doen in plastic flessen.

Migranten in Koeloplegger

De vervoerde personen zouden tijdens de reis in een levensbedreigende situatie hebben gezeten, aangezien de transporteur geen blootstellings- of ventilatieramen had en alleen elektrisch werd geventileerd, hoewel de ventilatie tijdens de reis verschillende keren zou zijn uitgevallen.

Van de 28 illegale migranten vroegen 23 mensen asiel aan en werden overgebracht naar een eerste opvangcentrum in Saksen. De minderjarigen werden overgedragen aan het Bureau Jeugdzorg. Vijf mensen werden teruggestuurd naar Tsjechië.

De verdachten werden op 30 maart 2024 voorlopig gearresteerd door de politie. Op verzoek van het openbaar ministerie van Dresden vaardigde de onderzoeksrechter van de districtsrechtbank van Dresden de volgende dag arrestatiebevelen uit tegen beide verdachten. Sindsdien zitten ze in hechtenis. De vrachtwagen werd in beslag genomen en weggesleept.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tankwagen lekt methanol op parkeerplaats langs A37 [+foto]

KLAZIENAVEEN - Woensdag aan het eind van de middag heeft de brandweer van Klazienaveen een alarmering gekregen van een incident met gevaarlijke stof. Er staat...