Clicky

woensdag 8 mei 2024 - 22:20 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsWarme dagen op komst, zaterdag lokaal mogelijk 25 graden

Warme dagen op komst, zaterdag lokaal mogelijk 25 graden

HOUTEN – Het is momenteel nog wisselvallig lenteweer, maar later in de week komen de temperaturen waarschijnlijk voor het eerst dit jaar boven de 20 graden uit, meldt Weeronline. Volgens het weerbureau kan het zaterdag lokaal zelfs 25 graden worden.

Tot en met vrijdag is het nog wisselvallig weer met geregeld buien. De temperatuur ligt tot en met donderdag tussen de 12 en 15 graden. Op vrijdag valt nog een enkele bui, maar de zon schijnt geregeld. De temperatuur stijgt naar 17 graden in het westen tot lokaal 21 graden in het oosten van het land.

Op zaterdag stijgt de temperatuur naar 20 tot 24 graden. In het zuidoosten kan het zelfs 25 graden worden en dan is het voor het eerst dit jaar zomers warm. Mogelijk worden zaterdag warmterecords verbroken. Het record voor 6 april in De Bilt staat op 23 graden en werd gemeten in 2020. Het record over alle stations is 24,5 graden en werd ook in 2020 genoteerd, in het Limburgse Arcen.

Vanaf zondag is de verwachting onzeker, maar zeer waarschijnlijk is het dan minder warm. Wel blijft het de eerste dagen zachter dan gebruikelijk. Normaal is het in de eerste helft van april 12 tot 15 graden.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tankwagen lekt methanol op parkeerplaats langs A37 [+foto]

KLAZIENAVEEN - Woensdag aan het eind van de middag heeft de brandweer van Klazienaveen een alarmering gekregen van een incident met gevaarlijke stof. Er staat...