Clicky

donderdag 9 mei 2024 - 04:05 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsSBS9 wordt Viaplay TV en gaat onder meer Formule 1 uitzenden

SBS9 wordt Viaplay TV en gaat onder meer Formule 1 uitzenden

HILVERSUM -Talpa Network en streamingdienst Viaplay gaan samenwerken. Een selectie uit het sportaanbod van Viaplay is daardoor vanaf 5 april te zien op Viaplay TV, de nieuwe naam van de Talpa-zender SBS9. Het gaat om uitzendingen rond de Formule 1, darts van de Professional Darts Corporation (PDC) en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.

Komend weekend is de tweede vrije training van de Formule 1-race in Japan live op de zender te zien. De kwalificatie op zaterdag en de race op zondag zijn er om 13.00 uur te zien, enkele uren nadat de rondes in Japan zijn verreden. Live is de wedstrijd alleen via de betaalde zender van Viaplay te zien. In de avond is er op de nieuwe zender een samenvatting van de wedstrijd te zien.

Een woordvoerder van Talpa Network laat desgevraagd weten dat het nog niet bekend is welke uitzendingen rond de Formule 1 ook bij het nieuwe Viaplay TV te zien zullen zijn. Aan de programmering voor de komende tijd wordt nog gewerkt. Over welke commerciële afspraken er tussen de zenders zijn gemaakt, doet Talpa Network geen uitspraken.

SBS9 startte in 2015 als vierde zender van Talpa Network. Op de zender waren sindsdien vooral films en series te zien. Op het nieuwe Viaplay TV blijven naast de nieuwe sportuitzendingen, ook films en series te zien. Het Zweedse Viaplay is in Nederland sinds maart 2022. De zender is te zien via een betaald abonnement. Of de samenwerking tussen Talpa Network en Viaplay gevolgen heeft voor de bestaande abonnees van Viaplay is nog niet bekend. De streamingdienst was dinsdagochtend nog niet in de gelegenheid te reageren op vragen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tankwagen lekt methanol op parkeerplaats langs A37 [+foto]

KLAZIENAVEEN - Woensdag aan het eind van de middag heeft de brandweer van Klazienaveen een alarmering gekregen van een incident met gevaarlijke stof. Er staat...