Clicky

donderdag 9 mei 2024 - 20:39 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsGijzeling café Ede voorbij, was sprake van vier gegijzelden

Gijzeling café Ede voorbij, was sprake van vier gegijzelden

EDE – De gijzeling in een café in Ede is afgelopen, laat een woordvoerder van de burgemeester van Ede weten aan een verslaggever van het ANP. Er was sprake van vier gegijzelden, aldus de woordvoerder. Een politiewoordvoerder laat weten dat zij allemaal in veiligheid zijn gebracht. Even voor 12.30 uur werd een persoon opgepakt en geboeid afgevoerd.

De gijzeling vond plaats in café Petticoat, vlak bij het station in het centrum van de Gelderse plaats. De politie liet weten dat er geen sprake lijkt van een terreuractie, maar onduidelijk is wat het motief van de gijzeling was.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er tot 04.00 uur een feest georganiseerd in Petticoat. De organisatoren lieten weten dat dat “conform planning” op dat tijdstip was afgelopen. Hoe laat de gijzeling begon is onduidelijk. Drie van de vier gegijzelden werden even voor 11.30 uur vrijgelaten, zij droegen bedrijfskleding van het café.

Inzet EOD en DSI

De politie zette een groot deel van het centrum van Ede af en was massaal aanwezig met onder meer de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en de Mobiele Eenheid (ME). De Dienst Speciale Interventies (DSI) verrichte de aanhouding van de verdachte gijzelnemer. Of hij een wapen had, is onduidelijk.

De bewoners van 150 woningen in Ede moesten hun woningen zaterdagochtend verlaten, zij werden elders opgevangen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS