Clicky

maandag 29 april 2024 - 08:03 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsZelensky: zonder steun VS moet Oekraïens leger zich terugtrekken

Zelensky: zonder steun VS moet Oekraïens leger zich terugtrekken

KYIV – Als de door de VS beloofde militaire steun uitblijft, moet het Oekraïense leger zich “in kleine stapjes” terugtrekken. Dat zegt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in een vrijdag gepubliceerd interview in The Washington Post

“Als er geen Amerikaanse steun is, betekent dit dat we geen luchtverdediging hebben, geen Patriot-raketten, geen stoorzenders voor elektronische oorlogsvoering, geen 155-millimeter artilleriemunitie”, vertelt hij aan de Amerikaanse krant.

“Het betekent dat we ons moeten terugtrekken, stap voor stap, in kleine stapjes”, benadrukt hij. “We proberen een manier te vinden om niet terug te trekken.”

De Republikeinen van ex-president Donald Trump in het Huis van Afgevaardigden, die daarin een meerderheid hebben, blokkeren al geruime tijd een omvangrijk steunpakket van 60 miljard dollar voor Oekraïne. De Senaat is al wel akkoord.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Treinreizigers ondervinden in vakantie hinder door werkzaamheden

UTRECHT - Treinreizigers moeten tijdens de meivakantie rekening houden met vertragingen en omrijden, omdat er op verschillende plaatsen aan het spoor of op stations...