Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 10:59 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerTVM: Gebruik rijhulpsystemen vermindert kans betrokkenheid ongeval aanzienlijk

TVM: Gebruik rijhulpsystemen vermindert kans betrokkenheid ongeval aanzienlijk

HOOGEVEEN – Recent onderzoek toont aan dat de juiste inzet van rijhulpsystemen niet alleen schade en letsel vermindert, maar ook een aanzienlijke bijdrage levert aan de algemene veiligheid op de weg. Volgens het Verbond van Verzekeraars kunnen rijhulpsystemen de kans op ongevallen met 30 tot 40 procent verminderen, waardoor de impact van deze systemen niet te onderschatten is. Met de publicatie van de greenpaper ‘Veilig vooruit met rijhulpsystemen’ biedt TVM verzekeringen inzicht in hoe je met rijhulpsystemen schade kunt voorkomen.

Waardevolle inzichten

Deze greenpaper, een whitepaper in de groene huisstijl van TVM, biedt een uitgebreid overzicht van rijhulpsystemen, inclusief gedetailleerde analyses en inzichten verkregen uit gesprekken met chauffeurs, transportondernemers en vrachtwagenleveranciers. Van de beschikbare systemen tot de potentiële voordelen, praktijkvoorbeelden en uitdagingen bij implementatie, deze greenpaper biedt waardevolle inzichten voor alle belanghebbenden.

Belang benadrukt door cijfers

Het belang van het juist inzetten van rijhulpsystemen wordt benadrukt door de cijfers. In de afgelopen jaren vielen er in de EU-zone rond de 20.000 dodelijke slachtoffers in het verkeer. In Nederland hebben we het over 745 doden en 6800 ernstige verkeersgewonden. Bij ongeveer 14 procent van die ongevallen waren zware voertuigen betrokken. Uit de analyse van onze eigen data blijkt dat 3 oorzaken van letselschades het meest voorkomen bij onze leden: achterop rijden, van rijbaan wisselen en rechts afslaan (dode hoek). In deze greenpaper ligt de focus op rijhulpsystemen die een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van schadeoorzaken waarbij één of meerdere personen gewond raken of overlijden.

Downloaden greenpaper

De TVM greenpaper ‘Veilig vooruit met rijhulpsystemen’ is te downloaden via: https://www.tvm.nl/nieuws/gebruik-rijhulpsystemen-vermindert-kans-betrokkenheid-ongeval-aanzienlijk

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Noodglijbaan valt van Boeing vlak na vertrek uit New York

NEW YORK - Opnieuw is een onderdeel van een Boeing-vliegtuig onderweg losgeraakt. Een glijbaan die dient als nooduitgang viel kort na vertrek uit New...