Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 14:16 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerExtra grenscontroles aan Duitse grens tijdens EK

Extra grenscontroles aan Duitse grens tijdens EK

DEN HAAG/BERLIJN – Tijdens het EK voetbal voert Duitsland deze zomer extra grenscontroles uit. Daarmee wil de douane voorkomen dat mogelijke aanslagplegers het land binnenreizen, zegt de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser, die ook bevoegd is voor sport, dinsdag tegen de krant Rheinischen Post.

Faeser kondigt extra controles aan bij alle grenslanden. Sinds vorig najaar wordt er aan de grens met Polen, Tsjechië en Zwitserland al extra gecontroleerd om mensenhandel tegen te gaan. Aan de Oostenrijkse grens is volgens persbureau DPA al sinds 2015 sprake van extra controle. De extra controles aan de grens met Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk vinden alleen plaats tijdens het EK, van 14 juni tot 14 juli.

De focus van de douane ligt op “extremisten, hooligans en criminelen”, zegt Faeser. Het is niet voor het eerst dat Duitsland de grenscontroles opvoert om een EK. In 2016, toen het voetbaltoernooi in Frankrijk werd georganiseerd, was de Duitse douane ook extra alert op supporters met mogelijk kwaad in de zin.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kilo’s hash onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN - Tijdens een douanecontrole op 15 april is er 87 kilo hash onderschept in de haven van Vlissingen. De drugs werden gevonden in een...