Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 12:46 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerFailliete vervoerder vervoert gevaarlijke stoffen met niet-geldige transportvergunning

Failliete vervoerder vervoert gevaarlijke stoffen met niet-geldige transportvergunning [+foto’s]

BARNEVELD – De Inspectie Leefomgeving en Transport controleerde woensdag samen met de politie op de A1 bij Barneveld een vrachtwagen die was geladen met de pyrofore vloeistof Trimethylgallium (UN 3394). Aanleiding voor de controle was dat het oranje bord aan de voorzijde van de combinatie ontbrak.

Nadat de combinatie ter hoogte van de parkeerplaats Palmpol was gestopt, bleken er twee personen in de vrachtwagen te zitten waarvan de chauffeur niet in het bezit was van een geldig ADR-certificaat.

Verder bleek bij de uitdraai van de tachograaf dat de bestuurderskaart van de tweede persoon niet aanwezig was. Deze persoon was wel in het bezit van een geldig ADR-certificaat. Uit nader onderzoek bleek dat de chauffeurs om en om de reden.

De chauffeur had ook geen geldige code 95; deze was verlopen in januari 2023. Uit het onderzoek bleek ook dat het voertuig op een andere BV geregistreerd stond dan de BV die het transport uitvoerde, terwijl beide BV’s op hetzelfde adres stonden ingeschreven.

Controle wees uit dat de vervoerder onlangs failliet was verklaard, waardoor er gebruik werd gemaakt van een niet-geldige transportvergunning. Tegen de chauffeurs, vervoerder en belader is proces-verbaal danwel een boeterapport opgemaakt.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kilo’s hash onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN - Tijdens een douanecontrole op 15 april is er 87 kilo hash onderschept in de haven van Vlissingen. De drugs werden gevonden in een...