Clicky

zondag 21 juli 2024 - 11:36 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsWesley Sneijder volgens Turkse media mogelijk betrokken bij witwassen

Wesley Sneijder volgens Turkse media mogelijk betrokken bij witwassen

UTRECHT – Voormalig topvoetballer Wesley Sneijder is volgens verscheidene Turkse media mogelijk betrokken geweest bij het witwassen van geld afkomstig van de internationale misdaadorganisatie Comanchero.

De Turkse financiële inlichtingeneenheid MASAK zou hem volgens media omschreven hebben als een “geheime partner” van die organisatie. Sneijder ontkent die aantijgingen in het Turks op Instagram en zegt “diep bedroefd” te zijn door de berichtgeving.

“Het nieuws dat sinds de ochtenduren over mij verspreid werd in verschillende media, vooral Turkse media, geeft niet de waarheid weer”, begint Sneijder, die enige tijd speelde voor de Turkse club Galatasaray. “Ik ben diep bedroefd over de verspreiding van dit nieuws in Turkije, mijn tweede thuis.”

Wesley Sneijder Instagram Story

Volgens het rapport van MASAK heeft Sneijder aandelen in een bedrijf dat is betrokken bij de witwaspraktijken van Comanchero. Zijn naam kwam in de papieren tussen 2013 en 2017 voorbij. Sneijder zegt zelf dat hij hier nooit bij betrokken is geweest, omdat hij slechts aandelen had en niets aan de bedrijfsvoering deed. “Medewerkers hebben het bedrijf aan mij voorgesteld als een zeer goed bedrijf en op de een of andere manier heeft dat me vertrouwen gegeven”, reageert Sneijder daarop. “Ik heb op een legale en transparante manier aandelen gekocht. Ik heb echter in geen enkele vorm winst gemaakt vanaf het moment dat ik de aandelen heb gekocht tot nu toe.”

Sneijder schrijft ook dat er “geen enkele aanklacht” tegen hem is ingediend met betrekking tot deze beschuldigingen. Ook zal Sneijder “indien nodig” juridische maatregelen nemen als media “misleidende desinformatie” blijven verspreiden.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×