Clicky

vrijdag 19 juli 2024 - 23:09 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartNog steeds minder passagiers op vliegveld Frankfurt dan voor corona

Nog steeds minder passagiers op vliegveld Frankfurt dan voor corona

FRANKFURT – De passagiersaantallen op de luchthaven van Frankfurt liggen nog altijd lager dan in 2019, het jaar voordat de coronapandemie uitbrak. Ongeveer 28,8 miljoen passagiers reisden in de eerste helft van dit jaar via de grootste luchthaven van Duitsland, 7 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar dat is nog altijd 14,5 procent minder dan voor corona.

Dat meldt exploitant Fraport die ook vliegvelden uitbuit in onder meer Griekenland, Turkije en Bulgarije. Frankfurt is de thuisbasis van Lufthansa. De Duitse luchthaven behoort samen met Schiphol, London Heathrow en Paris-Charles de Gaulle tot de grootste vliegvelden van West-Europa.

“Wat betreft passagiersherstel staat onze thuismarkt op de laatste plaats in Europa en zal niet vooruitgaan zonder een nieuwe impuls voor groei. Andere regio’s van de wereld zijn veel dynamischer, zoals onze luchthavens in Griekenland, Antalya en Lima, die allemaal de niveaus van voor de crisis weer hebben overtroffen”, zegt Stefan Schulte, topman van Fraport in een toelichting.

Zonder de vele stakingen aan het begin van dit jaar zou de Duitse luchthaven volgens hem ongeveer 500.000 meer passagiers hebben bediend in de eerste helft van het jaar. “Ondanks dit tekort liggen we op schema om het geprojecteerde aantal van tussen de 61 miljoen en 65 miljoen passagiers voor het hele jaar te bereiken”, aldus Schulte. Hij geeft ook aan dat het herstel van de Duitse luchtvaartmarkt nog steeds wordt belemmerd door de kosten die de regelgevers opleggen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn vrijdag zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden...
×