Clicky

zaterdag 20 juli 2024 - 07:44 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerRijkswaterstaat vult alvast de voorraad strooizout aan met 100 miljoen kilo

Rijkswaterstaat vult alvast de voorraad strooizout aan met 100 miljoen kilo

UTRECHT – Het is zomer, maar we bereiden ons nu al voor op het komende gladheidseizoen. Vanaf 9 juli 2024 arriveren de eerste vrachtschepen met strooizout bij de strategische zoutloodsen. In totaal wordt de voorraad met 100 miljoen kg aangevuld. Zo zorgen we ook komende winter voor de veiligheid op de wegen.

Net als voorgaande jaren vullen we de voorraad strooizout in de zomer al aan. Hierdoor hebben leveranciers voldoende tijd om het zout te leveren en kan er voordeliger worden ingekocht. In totaal wordt de zoutvoorraad aangevuld tot 250 miljoen kg.

Zeevrachtschepen

Het zout komt in grote vrachtschepen aan in de haven van Rotterdam. Vanuit de haven wordt het zout overgeladen in binnenvaartschepen, die vervolgens naar onze strategische zoutloodsen varen. In totaal gaat het om vier zoutloodsen: In Utrecht, Raamsdonksveer, Kampen en Lienden.

“Afhankelijk van de locatie van de loods, ligt er per strategische plek zo’n 15 tot 80 miljoen kg strooizout opgeslagen”, zegt Jan Rients Slippens, senior adviseur gladheidsbestrijding. Als eerste wordt de zoutvoorraad in Kampen aangevuld.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn vrijdag zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden...
×