Clicky

dinsdag 16 juli 2024 - 04:28 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsFrans bedrijfsleven bezorgd over plannen linkse alliantie

Frans bedrijfsleven bezorgd over plannen linkse alliantie

PARIJS – Het Franse bedrijfsleven is bezorgd over de plannen van de linkse alliantie Nieuw Volksfront die zondag onverwacht de parlementsverkiezingen heeft gewonnen. Volgens de voorman van de belangrijkste werkgeversorganisatie MEDEF zijn die plannen zelfs een gevaar voor de economie.

Een van de leiders van de linkse alliantie, Jean-Luc Mélenchon, wil namelijk het minimumloon verhogen, de pensioenleeftijd verlagen en prijsplafonds op brandstof, energie en bepaalde levensmiddelen invoeren. Ook wil hij de overheidsuitgaven en de belastingen voor rijke mensen sterk verhogen. Het Nieuw Volksfront heeft de meeste zetels behaald in de verkiezingen.

MEDEF-voorzitter Patrick Martin zegt tegen de krant Le Echos dat als die plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd dat “fataal” kan zijn voor de Franse economie. Hij stelt ook dat sinds president Emmanuel Macron onverwacht vervroegde verkiezingen uitschreef, investeringsbeslissingen door bedrijven zijn uitgesteld en bedrijven terughoudender zijn geworden met aannemen van extra personeel.

Ook de kredietbeoordelaars Moody’s en S&P Global hebben hun zorgen geuit over de gevolgen van de verkiezingsuitslag voor de Franse overheidsfinanciën.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A10

Rijkswaterstaat werkt ruim anderhalve maand aan A10

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat voert van 20 juli tot 9 september groot onderhoud uit aan de Zeeburgerbruggen op de A10 Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en...
×