Clicky

dinsdag 23 juli 2024 - 03:54 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsKNVB en Amsterdam praten over mogelijke huldiging op dinsdag

KNVB en Amsterdam praten over mogelijke huldiging op dinsdag

WOLFSBURG – Als het Nederlands elftal de Europese titel verovert, is er een plan om bondscoach Ronald Koeman en zijn spelers dinsdag in Amsterdam te huldigen. De KNVB en de gemeente Amsterdam overleggen al dagen over een groot voetbalfeest in de hoofdstad.

“Het is allemaal heel voorbarig”, zei Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de KNVB, tijdens de laatste training van Oranje in Wolfsburg voor de halve finale van woensdag tegen Engeland. “Maar het is ook niet zo dat je zo’n huldiging snel even regelt. Laten we alles stap voor stap doen en woensdag eerst proberen van Engeland te winnen.”

De winnaar van het duel tussen Nederland en Engeland strijdt zondag in de finale vanaf 21.00 uur tegen Spanje of Frankrijk om de Europese titel. Die eindstrijd vindt plaats in het Olympiastadion van Berlijn, waar Oranje eerder op deze Europese eindronde al tegen Oostenrijk en Turkije speelde. De halve finale tussen Frankrijk en Spanje begint dinsdag om 21.00 uur in München.

Het Nederlands elftal werd eenmaal eerder Europees kampioen, na een zege in de finale van 1988 op de Sovjet-Unie in München. Na aankomst op het vliegveld van Eindhoven gingen bondscoach Rinus Michels en zijn spelers in een lange optocht naar Amsterdam. De Europees kampioen kreeg een drukbezochte rondvaart door de Amsterdamse grachten en een huldiging op het Museumplein.

Oranje werd in 2010 ook in Amsterdam gehuldigd na de nederlaag tegen Spanje in de finale van het WK in Zuid-Afrika. Bondscoach Bert van Marwijk en de spelers hadden aanvankelijk weinig zin in een feest voor de tweede plaats, maar genoten wel van een voetbalfeest dat naar schatting door zo’n 700.000 fans werd bezocht.

De KNVB laat weten dat het Nederlands elftal alleen wordt gehuldigd als de ploeg het EK in Duitsland wint.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×