Clicky

zondag 21 juli 2024 - 11:44 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsPorsche verkoopt minder auto's door zwakke vraag China

Porsche verkoopt minder auto’s door zwakke vraag China

STUTTGART – Porsche heeft in de eerste helft van het jaar minder auto’s verkocht. De Duitse fabrikant van luxe sportwagens kampte onder meer met een zwakkere vraag naar zijn voertuigen in China, waar de verkopen met bijna een derde daalden. Ook in Noord-Amerika namen de verkopen af. In Europa was wel sprake van groei.

De autofabrikant uit Stuttgart leverde in de maanden januari tot en met juni wereldwijd 155.945 voertuigen af. Dat was 6,8 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In China heeft Porsche last van de aanhoudende zwakke economische omstandigheden waardoor consumenten daar voorzichtiger zijn geworden met de aanschaf van luxewagens. De autobouwer exporteerde ook 6 procent minder voertuigen naar Noord-Amerika dan in de eerste helft van 2023.

In thuismarkt Duitsland nam het aantal geleverde voertuigen met 22 procent toe. In de rest van Europa verkocht het bedrijf, dat grotendeels in handen is van Volkswagen Groep, zo’n 6 procent meer auto’s. In Afrika, Latijns-Amerika, Australië, Japan en Korea daalden de verkopen met 2 procent.

Nieuwe modellen

In april waarschuwde Porsche al dat de introductie van nieuwe modellen, waaronder de volledig elektrische Macan en de vernieuwde versies van de Panamera, Taycan en 911, leidt tot hogere marketingkosten en minder winst. De fabrikant denkt de winstgevendheid volgend jaar te verbeteren dankzij de nieuwe modellen.

De 911 sportwagen bleef populair. Porsche verkocht zo’n 8 procent meer van dit model. De verkoop van het Cayenne-model steeg met 16 procent. De verkopen van de modellen Macan, Panamera en Taycan namen flink af.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×