Clicky

zaterdag 20 juli 2024 - 08:51 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerKNMI geeft code oranje af in hele land vanwege zware onweersbuien

KNMI geeft code oranje af in hele land vanwege zware onweersbuien

DE BILT – Het KNMI heeft code oranje afgegeven om zware onweersbuien die vanaf het einde van de middag over het land trekken.

De waarschuwing geldt voor het hele land, te beginnen met Zeeland vanaf 16.00 uur. Het KNMI waarschuwt voor buien met zware windstoten, plaatselijk veel regen, intensief onweer en hagel.

Voor Noord-Brabant en Zuid-Holland geldt code oranje vanaf 17.00 uur, voor Limburg, Gelderland, Utrecht, Flevoland, Noord-Holland en het IJsselmeergebied vanaf 18.00 uur. In Friesland en Overijssel en voor de Waddeneilanden is de waarschuwing vanaf 19.00 uur van kracht.

De buien verlaten uiteindelijk via het noordoosten het land. Voor Drenthe en Groningen geldt de waarschuwing vanaf 20.00 uur.

“Door blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen en grote hagelstenen kan er schade en overlast ontstaan. Vooral voor buitenactiviteiten en het verkeer kunnen deze onweersbuien gevaarlijk zijn”, aldus het weerinstituut.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn vrijdag zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden...
×