Clicky

zondag 21 juli 2024 - 11:29 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsMiljoenen zonder stroom in Texas door orkaan Beryl

Miljoenen zonder stroom in Texas door orkaan Beryl

HOUSTON – Orkaan Beryl is aan land gekomen in het zuiden van de Amerikaanse staat Texas. Media melden dat er meerdere doden zijn gevallen.

Ruim 2,6 miljoen huishoudens en bedrijven kwamen zonder stroom te zitten. Havens aan de Golf van Mexico werden gesloten, talrijke vluchten geannuleerd.

Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) trof Beryl de kuststad Matagorda met windsnelheden van 130 kilometer per uur. De instantie waarschuwde voor “levensbedreigende stormvloeden”, felle wind die schade kan veroorzaken en zware regenval. Inmiddels is de orkaan afgezwakt tot een tropische storm.

“We moeten Beryl zeer, zeer serieus nemen”, zei burgemeester John Whitmire van Houston, de grootste stad van Texas. De orkaan teisterde vorige week al Jamaica, Grenada en andere landen in het Caribisch gebied. Zeker elf mensen kwamen daarbij om het leven.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×