Clicky

dinsdag 16 juli 2024 - 05:08 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVakbonden gaan weer praten met TLN over parkeerproblemen

Vakbonden gaan weer praten met TLN over parkeerproblemen

UTRECHT – Het parkeren van je vrachtwagen om op tijd je rusttijd te nemen is een groot probleem in Europa, maar zeker ook in Nederland.

Er zijn veel te weinig goede parkeerplaatsen waardoor er regelmatig op plekken wordt geparkeerd waar dit niet is toegestaan. Met name voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren is dit een groot probleem, meldt vakbond FNV Transport & Logistiek.

“Voor transportbedrijven en zeker ook voor de kleine transportondernemingen (KTO), zijn nieuwe truckparkings heel belangrijk”, zei KTO-voorzitter Ton Maas in mei 2023 bij de uitbreiding van Truckstop Venlo. “Parkeren is een groot probleem omdat er simpelweg te weinig plekken zijn in Nederland.”

In 2018 is er onderzoek uitgevoerd, waaruit blijkt dat om aan de parkeerbehoefte te voldoen er ongeveer 2400 plekken op beveiligde parkings bij zouden moeten komen voor 2025. Het gaat hier wel alleen om de goederenvervoercorridors Oost en Zuidoost, voor heel Nederland ligt dat cijfer nog hoger.

De vakbonden gaan deze week weer in gesprek met afgevaardigden van TLN om het parkeerprobleem te bespreken. De vakbonden willen dit thema opgenomen hebben in de cao van de toekomst.

Heb je input voor de vakbond die je met hen wilt delen? Mail dan naar linda.r.slagter@fnv.nl

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A10

Rijkswaterstaat werkt ruim anderhalve maand aan A10

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat voert van 20 juli tot 9 september groot onderhoud uit aan de Zeeburgerbruggen op de A10 Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en...
×