Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 18:32 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsDrie meldingen bij PersVeilig vanwege voetbalrellen Den Haag

Drie meldingen bij PersVeilig vanwege voetbalrellen Den Haag

DEN HAAG – Bij PersVeilig zijn drie meldingen binnengekomen van journalisten die zijn belaagd bij de rellen in Den Haag na de EK-wedstrijd Nederland – Turkije. Dat bevestigt een woordvoerder van het meldpunt na berichtgeving door De Telegraaf.

Een melding kwam van een fotograaf die werd bekogeld met eieren en vervolgens geschopt, vertelt de woordvoerder. Een andere melding kwam van een verslaggever naar wie zwaar vuurwerk werd gegooid.

De derde melding werd gedaan door een verslaggever van De Telegraaf. Hij werd naar eigen zeggen aangevallen op de Vaillantlaan in de Haagse Schilderswijk. Hij kreeg klappen in zijn gezicht en tegen zijn slaap.

Ook probeerden relschoppers cobra’s in zijn auto te gooien. Turkse voetbalfans hielpen hem vervolgens veilig weg te komen.

Minister Eppo Bruins (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) noemt de bedreigingen tegen journalisten “onacceptabel. Handen af van journalisten.” Hij benadrukt dat het werk van journalisten “cruciaal is voor een goed werkende democratie. Bedreigingen als deze tasten de persvrijheid aan, en zijn dus erg voor ons allemaal.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×