Clicky

dinsdag 23 juli 2024 - 04:53 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsHuisartsenketen Co-Med failliet verklaard

Huisartsenketen Co-Med failliet verklaard

MAASTRICHT – Huisartsenketen Co-Med is vrijdag failliet verklaard. De rechtbank in Maastricht kwam tot die beslissing op verzoek van Co-Med zelf. Zorgverzekeraars hadden de overeenkomsten met de keten opgezegd, waardoor er geen geld meer binnenkwam.

Advocaten Dimitry Aertssen en Rob Lemmens zijn aangesteld als curator. Zij moeten het faillissement afwikkelen en zorgen dat schuldeisers nog zo veel mogelijk geld terugkrijgen. Enkele mensen die tot voor kort voor Co-Med hadden gewerkt, hebben ook om het faillissement gevraagd, omdat zij zeggen dat ze nog wachten op achterstallig salaris.

De zorgverzekeraars stopten de samenwerking met Co-Med. De praktijken van de keten waren niet goed bereikbaar en daardoor ontstonden risico’s voor de patiënten, zeiden de verzekeraars. De aangesloten patiënten konden tijdelijk terecht bij de onlinepraktijk Arene of bij andere huisartsen in hun regio. Co-Med heeft vervolgens alle praktijken gesloten.

Over Co-Med zijn al jaren veel klachten. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) stelde vorig jaar al vast dat praktijken zo slecht bereikbaar en bezet waren, dat dit “een groot risico voor de patiëntveiligheid” opleverde. De inspectie wilde ingrijpen, maar werd teruggefloten door de rechter.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×