Clicky

zondag 21 juli 2024 - 11:46 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsBiden hapert opnieuw in openbaar en verliest belangrijke donateur

Biden hapert opnieuw in openbaar en verliest belangrijke donateur

WASHINGTON – Joe Biden heeft in aanloop naar de presidentsverkiezingen opnieuw hakkelend gesproken in het openbaar. In twee radio-interviews kwam hij moeilijk uit zijn woorden en versprak hij zich. Hij maakte ook een fout in een toespraak voor de Amerikaanse nationale feestdag, Independence Day, meldt The New York Times. Hij verloor bovendien een belangrijke donateur.

Binnen de Democratische partij leven grote zorgen over het functioneren van Biden. Al langer wordt opgemerkt dat hij oud is voor een president, en wordt de vraag gesteld of hij nog eens vier jaar wel aankan. Die kritiek werd luider toen zijn eerste grote televisiedebat slecht verliep. Zijn campagneteam zegt steeds dat dat slechts een “slechte avond” was.

In de twee interviews van donderdag (lokale tijd) zei Biden onder meer dat hij trots is dat hij “de eerste zwarte vrouw die onder een zwarte president” diende was. In een toespraak voor Independence Day noemde hij zijn opponent Donald Trump “een van onze collega’s”. Zijn team verdedigde hem door te zeggen dat de media dit soort incidenten opblaast.

De donateur die zich terugtrok is Abigail Disney, lid van de familie achter het Disney-imperium. Zij zei tegen CNBC dat ze geen geld meer aan de Democratische Partij meer wil geven zo lang Biden kandidaat blijft. “Als Biden niet terugtreedt, zullen de Democraten verliezen. Daar ben ik absoluut zeker van.” Ze deed in het verleden donaties van tienduizenden euro’s aan de partij. Als zich veel donateurs terugtrekken, kan dat een groot probleem worden voor de campagne.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×