Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 02:51 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerTLN bundelt krachten met Joint Corridors Off-Road om vervoer over de weg...

TLN bundelt krachten met Joint Corridors Off-Road om vervoer over de weg te verminderen

ZOETERMEER – Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Joint Corridors Off-Road (JCOR) bundelen hun krachten om de toekomst van duurzaam transport vorm te geven. Dat meldden beide partijen.

Het JCOR is een programma van Topsector Logistiek dat verladers en vervoerders helpt om meer gebruik te maken van de binnenvaart, het spoor of short sea.

Het programma richt zich met name op het wegnemen van drempels die een stap naar intermodaal transport in de weg staan. Doel van het programma is het verminderen van wegkilometers en het reduceren van de CO2-uitstoot.

De samenwerkingsovereenkomst werd getekend tijdens een workshop in Limburg.

“Het gaat ons niet puur om modal shift van de weg, maar om het modal optimum. Wanneer je over het water en spoor gaat waar het kan, creëer je ook weer ruimte voor hoogwaardig vervoer over de weg”, aldus Jan Boeve.

“Eén binnenvaartschip zorgt voor drie tot zes keer minder CO2-uitstoot dan een vrachtwagen”, vertelde Ivo Schepers tijdens de workshop. Hij is programmanager van Joint Corridor Off Road’ in Limburg.

Ook Bas van de Riet en Erik Maassen van den Brink, spraken tijdens de workshop vanuit hun ervaring als transporteurs en hun betrokkenheid bij Combi Terminal Twente. Van de Riet stelde dat je met één binnenvaartschip tussen Twente en Rotterdam elke dag 70 tot 80 vrachtwagens van de weg haalt. “Dat scheelt files, chauffeurs en leidt tot CO2- en stikstofbesparingen.”

Maassen van den Brink, directeur van Bolk Transport en voorzitter van de deelmarkt Exceptioneel Transport van TLN benadrukt dat ondernemers moeten afstappen van de factor ‘tijd’ bij hun keuze voor vervoersstromen. “Wat maken die extra uren per binnenschip uit voor goederen die eerder per schip uit Azië kwamen?”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×