Clicky

zondag 21 juli 2024 - 13:00 uur
HomeOVERIG NIEUWSCriminaliteitGewelddadige overvallers vrachtwagenchauffeur gezocht via Opsporing Verzocht

Gewelddadige overvallers vrachtwagenchauffeur gezocht via Opsporing Verzocht [+video]

GENDRINGEN – Op een terrein aan de Industrieweg in Gendringen, in Gelderland nabij de Duitse grens, vielen eind februari 2024 twee overvallers een vrachtwagenchauffeur aan. Ze sloegen hem en spoten pepperspray in zijn gezicht.

De politie geeft nu beelden van het tweetal vrij. Daarop is te zien dat ze het beveiligde terrein op kwamen door over een hek te klimmen. Vervolgens hebben ze een tijd staan wachten totdat het slachtoffer daar met zijn auto aankwam.

Zwarte Renault

De vrachtwagenchauffeur klom die ochtend van 28 februari rond 04.50 uur de cabine in, waarna direct de overvallers tevoorschijn kwamen. Ondanks dat het slachtoffer amper nog kon ademen door de schrik en de pepperspray, wist hij de verlichting en de claxon van de vrachtwagen te activeren.

Zijn belagers sloegen daardoor op de vlucht.

Uit onderzoek komt naar voren dat het tweetal mogelijk uit Arnhem komt en destijds vermoedelijk in een zwarte Renault reed.

Uit onderzoek is tevens gebleken dat onder het voertuig waarmee het slachtoffer naar het bedrijfsterrein reed, een baken (gps-tracker) was geplaatst. Mogelijk wisten de daders hierdoor hoe laat de chauffeur bij de vrachtwagen zou aankomen.

De politie roept middels het tv-programma Opsporing Verzocht iemand die iets gezien heeft op om te reageren. De specifieke vragen die de politie heeft zijn: Heeft u de mannen en/of mogelijk zo’n auto die woensdagochtend gezien en/of vermoedt u iets over een mogelijk motief voor de aanval? Ook informatie over een mogelijke opdrachtgever is nog heel welkom.

De politie houdt er daarnaast rekening mee dat de verdachten mogelijk al eerder hebben staan posten in de omgeving van de Industrieweg. Is dat u wellicht opgevallen, herkent u iets aan de mannen op de beelden of denkt u iets te weten over een reden voor de overval? Neem dan alstublieft contact op op een van de volgende manieren:

  • Politie Opsporingstiplijn: 0800 6070
  • Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000
  • Team nationale Inlichtingen: 088 661 77 34
  • Online via tipformulier
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×