Clicky

dinsdag 16 juli 2024 - 04:11 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerWerkzaamheden A12 van Den Haag richting Utrecht zijn afgerond

Werkzaamheden A12 van Den Haag richting Utrecht zijn afgerond

DEN HAAG – De werkzaamheden aan de A12 van Den Haag richting Utrecht die de afgelopen weken de nodige verkeershinder opleverden, zijn klaar, meldt Rijkswaterstaat.

De gevreesde “monsterfiles” bleven volgens RWS uit, omdat weggebruikers hun gedrag aan de wegafsluitingen aanpasten. Vanaf zaterdag is de Galecopperbrug aan de A12 meerdere keren in het weekend dicht vanwege werkzaamheden.

De vernieuwde A12 tussen Nieuwerbrug en knooppunt Oudenrijn is volgens omgevingsmanager Leonie de Vries stiller en zeer duurzaam, doordat de weg voor 60 procent uit hergebruikt asfalt bestaat. “Daarmee draagt dit project bij aan de duurzaamheidsopgave die Rijkswaterstaat heeft om in 2030 volledig circulair te werken.”

Op 6, 20, 21, 27 en 28 juli is de Galecopperbrug richting Arnhem van 08.00 uur tot uiterlijk 20.00 dicht voor verkeer. Reizigers moeten rekening houden met een uur extra reistijd, aldus RWS.

Ook aan de N11 wordt gewerkt, deze is daarom in het weekend van 5 tot 8 juli in beide richtingen afgesloten van afrit 10 Alphen aan den Rijn Oost tot en met de aansluiting met de A12. Het weekend erna is de N11 in beide richtingen dicht tussen de kruising met de Burgemeester Smeetsweg en de afrit bij Alphen aan den Rijn.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A10

Rijkswaterstaat werkt ruim anderhalve maand aan A10

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat voert van 20 juli tot 9 september groot onderhoud uit aan de Zeeburgerbruggen op de A10 Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en...
×