Clicky

zondag 14 juli 2024 - 03:03 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartOmzetalarm Air France-KLM: reizigers mijden Parijs vanwege Olympische Spelen

Omzetalarm Air France-KLM: reizigers mijden Parijs vanwege Olympische Spelen

PARIJS – Veel reizigers lijken deze zomer Parijs te mijden om de Olympische Spelen. Air France-KLM ziet in zijn zomerboekingen dat het vliegverkeer van en naar de Franse hoofdstad duidelijk achterblijft.

Het concern verwacht dat de opbrengsten hierdoor met 160 miljoen tot 180 miljoen euro worden geraakt in de periode juni tot augustus.

De Olympische Spelen beginnen op 26 juli. De slotceremonie is op 11 augustus.

Volgens Air France-KLM laten de internationale markten een aanzienlijke mijding van Parijs zien. “Het reizen tussen de stad en andere bestemmingen ligt ook onder het gebruikelijke juni-augustus-gemiddelde omdat inwoners van Frankrijk hun vakantie lijken uit te stellen tot na de Olympische Spelen of alternatieve reisplannen overwegen.”

Het concern achter de luchtvaartmaatschappijen Air France, KLM en Transavia verwacht dat de reizigersstroom van en naar Frankrijk na de Olympische Spelen weer normaler wordt. Voor eind augustus en september ziet de onderneming naar eigen zeggen een “bemoedigende” vraag.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur rijdt vrachtwagen vast bij KFC in Emmen [+foto]

EMMEN - Zaterdagavond heeft een vrachtwagenchauffeur zichzelf met zijn vrachtwagen vastgereden in het gras bij de KFC aan de Nijbracht in Emmen. Een bergingsbedrijf is...
×