Clicky

dinsdag 16 juli 2024 - 05:27 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSPersonenvervoerPassagiers gestrand na inbeslagname touringcar

Passagiers gestrand na inbeslagname touringcar [+foto]

LAUWERSOOG – De controle en inbeslagname van een touringcar leidde vrijdagavond bij Lauwersoog tot een hoogst ongemakkelijke situatie voor de passagiers.

De drastische maatregel van inbeslagname was noodzakelijk omdat het busbedrijf de veiligheid van de passagiers ernstig in gevaar bracht, meldt de politie. Er was geen vergunning voor personenvervoer, de APK van de bus was al jaren verlopen en de chauffeur had niet de juiste papieren.

De touringcar werd voor een gerichte controle van de weg gehaald nadat eerder deze maand, tijdens een transportcontrole door Team Verkeer van de politie, overtredingen waren geconstateerd. Vrijdagavond bleek tijdens een nieuwe controle dat het bedrijf tussentijds geen maatregelen had getroffen om de geconstateerde problemen op te lossen.

Het touringcarbedrijf vervoerde passagiers zonder in het bezit te zijn van een vergunning voor personenvervoer en de APK van de bus was ruim drie jaar verlopen. Het bedrijf kon ter plekke ook niet aantonen dat er een verzekering voor de bus was afgesloten.

Daarnaast had de chauffeur van de bus meer zaken niet op orde. Hij reed met een rijbewijs dat al jaren verlopen was en beschikte niet over de vereiste kwalificaties voor beroepsmatig vervoer.

De bus is door een bergingsbedrijf afgesleept. De passagiers zijn na het oponthoud met taxi’s naar hun eindbestemming gebracht.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A10

Rijkswaterstaat werkt ruim anderhalve maand aan A10

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat voert van 20 juli tot 9 september groot onderhoud uit aan de Zeeburgerbruggen op de A10 Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en...
×