Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 18:44 uur
HomeOVERIG NIEUWSCriminaliteitPolitie treft tientallen kilo’s ketamine aan, chauffeur vrachtwagentje aangehouden

Politie treft tientallen kilo’s ketamine aan, chauffeur vrachtwagentje aangehouden

ETTEN-LEUR – De politie hield vrijdagmiddag 28 juni 2024 op de A58 ter hoogte van Etten-Leur een 26-jarige man uit Breda aan. Tijdens een verkeerscontrole bleek dat de man enkele tientallen kilo’s ketamine in zijn (kleine) vrachtwagen had liggen. Dat meldt de politie zaterdag.

De chauffeur van de vrachtwagen trok vrijdagmiddag 28 juni rond 15.00 uur op de A58 de aandacht van een politieagent doordat hij slingerend reed. Toen de politiemedewerker wilde kijken wat de oorzaak daarvan was, zag hij dat de man met een telefoon in zijn hand de vrachtwagen bestuurde. Hij zette de chauffeur aan de kant en bekeurde hem.

Daarna deed de politieagent een transportcontrole. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de transportdocumenten en de transportvergunning.

Ketamine in de laadruimte

Toen de agent ook in de laadruimte van het vrachtwagentje keek, trof hij daar meerdere tassen met daarin ketamine aan. De bestuurder van de vrachtwagen, een 26-jarige Bredanaar is vervolgens aangehouden voor drugsbezit. De ketamine en de vrachtwagen zijn in beslag genomen, meldt de politie.

De verdachte heeft de nacht in de cel doorgebracht en wordt vandaag verhoord.

IGJ

Niet alleen de politie is bij het onderzoek betrokken, maar ook de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Ketamine is van oorsprong een geneesmiddel dat gebruikt kan worden als middel tegen pijn en als narcosemiddel bij operaties. Het mag dan ook niet zomaar ongeregistreerd worden verhandeld.

De verdachte kan naast het strafrechtelijke traject dat nu loopt ook vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (waar het IGJ onderdeel van uitmaakt) nog een forse straf opgelegd krijgen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×