Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 17:31 uur
HomeOVERIG NIEUWSCriminaliteitVier aanhoudingen bij loods in Zaandam na vondst bijna 350 kilo heroïne...

Vier aanhoudingen bij loods in Zaandam na vondst bijna 350 kilo heroïne in container

ROTTERDAM – In Zaandam zijn op 26 juni vier personen aangehouden in verband met het aantreffen van 341,5 kilo heroïne. De drugs waren verwerkt in een deklading van jurkjes. De heroïne met een straatwaarde van zo’n tien miljoen euro werd verwijderd waarna de lading gecontroleerd is afgeleverd bij een loods in Zaandam.

De bijna 350 kilo heroïne werd vorige week aangetroffen bij een reguliere douanecontrole van een container in de Rotterdamse haven. De container met de lading die vermoedelijk afkomstig was uit Afghanistan is vanuit Dubai naar Nederland vervoerd.

Omdat de container bestemd was voor een bedrijf in het Westelijk Havengebied in Amsterdam, heeft het HARC-team Amsterdam/Noord Holland een gecontroleerde aflevering van de container georganiseerd. De goederen zijn uiteindelijk door een transportbedrijf op woensdag 26 juni bij een loods in Zaandam bezorgd.

Achtervolging

Bij die loods zijn direct twee personen aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Amsterdam van 28 en 30 jaar. Een 33-jarige man uit Zaandam en een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die ongewenst vreemdeling is, konden na een korte achtervolging worden aangehouden. De twee zouden tijdens de achtervolging meerdere verkeersovertredingen hebben gemaakt. De vier verdachten zijn vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris en zitten veertien dagen langer vast.

Het HARC-team is een samenwerkingsverband van Douane, FIOD en het Openbaar Ministerie in Amsterdam en Noord-Holland. Dit team heeft de zaak verder in onderzoek.

De drugs zijn inmiddels vernietigd.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×