Clicky

dinsdag 23 juli 2024 - 04:28 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsEigenaar deels ingestorte beachclub op Mallorca aangehouden

Eigenaar deels ingestorte beachclub op Mallorca aangehouden

MALLORCA – De eigenaar van een beachclub op Mallorca die ruim een maand geleden deels instortte, is opgepakt. Bij het incident kwamen vier mensen om het leven. Ook vielen er zestien gewonden, onder wie tien Nederlanders.

De eigenaar van de Medusa Beach Club wordt verdacht van vier gevallen van dood door grove nalatigheid en zes gevallen van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door grove nalatigheid, meldt de Spaanse politie. Volgens Spaanse media gaat het om een Oostenrijker.

De buitenruimte van de beachclub stortte op de avond van 23 mei in. Het terras viel eerst op de begane grond en belandde daarna in de kelder. De zaak beschikte volgens onderzoekers niet over de benodigde vergunning voor het terras, aldus de politie. Bij een recente renovatie was een dak aan het terras toegevoegd.

Burgemeester: eerste verdieping illegaal

Het terras werd door het dak en de 21 mensen erop zodanig belast dat het illegaal gebouwde bouwwerk instortte. Uit het onderzoek is ook naar voren gekomen dat kort voor het instorten twaalf Nederlanders tafels naar het terras droegen en daar hadden neergezet.

De burgemeester zei eerder al dat de eerste verdieping van de Medusa Beach Club illegaal was. De horecazaak ligt aan een drukbezochte boulevard in Palma de Mallorca.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×