Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 18:53 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfsnieuwsCornelissen Groep opent geavanceerd laadplein voor elektrische vrachtwagens in Tilburg

Cornelissen Groep opent geavanceerd laadplein voor elektrische vrachtwagens in Tilburg

TILBURG – Met de opening van hun tweede laadplein voor elektrische trucks neemt Cornelissen Groep een belangrijke stap in de richting van duurzaam transport. Dit nieuwe laadplein, uitgerust met acht ABB DC-laders van 175 kW die dynamisch kunnen opschalen naar 350 kW op vier laders, markeert een belangrijke mijlpaal in de strategie van het bedrijf voor CO2-neutrale en emissievrije logistiek.

Het laadplein, gelegen in Tilburg, werd officieel geopend door wethouder Grashoff. De aanwezigheid van leveranciers uit de transport- en energie-industrie, vertegenwoordigers van klanten, overheden en de pers, wat de brede steun voor de transitie naar duurzaam transport onderstreept.

Het laadplein is ontworpen om de operationele efficiëntie te verhogen en de CO2-uitstoot te verminderen, door het aanbieden van een infrastructuur die de overstap van diesel naar elektrische trucks vergemakkelijkt. Gebruikers van het laadplein kunnen eenvoudig betalen met hun laadpas, wat geldt voor zowel Cornelissen Groep voertuigen als partners.

Gelijktijdig werden ook nieuwe trucks in gebruik genomen die acte de présence gaven waaronder de eerste e-truck van Volvo uit een serie en een tweetal e-trucks van DAF die voor een veldtest worden ingezet.

De realisatie van dit project was mogelijk dankzij de samenwerking met leveranciers van elektrische voertuigen en technologische innovators in laadinfrastructuur. Mark van der Drift, CEO van Cornelissen Groep, benadrukt het belang van deze ontwikkeling: “We nemen onze verantwoordelijkheid in de energietransitie serieus en streven naar een 50 procent CO2-reductie tegen 2028 door te investeren in een duurzaam wagenpark en zero-emissie oplossingen.”

Dit initiatief is ook een kans om de voortdurende inzet van alle betrokken partijen te erkennen, waaronder lokale overheden, partners en onderzoeksinstituten, wat de kracht van samenwerking benadrukt voor het bereiken van duurzame verandering.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×