Clicky

zondag 14 juli 2024 - 04:31 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLogistiekGSK, Yusen Logistics en MG Real Estate onthullen het grootste farmaceutische magazijn...

GSK, Yusen Logistics en MG Real Estate onthullen het grootste farmaceutische magazijn in Wallonië

GSK, MG Real Estate en Yusen Logistics Benelux hebben een nieuw farmaceutisch magazijn in het Waalse Gembloers ingehuldigd. Het gebouw van 40.000 m² – het grootste biofarmaceutische logistieke centrum van Wallonië – is uitgerust met innovatieve technologieën zoals autonome mobiele robots, geautomatiseerde verpakkingssystemen en sorteerapparatuur.

Het grootste farmaceutische bedrijf van België zal er miljoenen vaccins en grondstoffen opslaan en exporteren naar meer dan 160 landen. Het magazijn wordt voornamelijk aangedreven door groene energie en gecertificeerd volgens de BREEAM-norm. De opening vond plaats in aanwezigheid van Willy Borsus, vice-president van Wallonië en minister van Economie, Onderzoek en Innovatie.

Dit nieuwe logistieke centrum, MG Park Logistics Isnes genaamd, is het grootste in Wallonië en in het wereldwijde netwerk van GSK. Na de positieve uitkomst van de recente audit door de Belgische gezondheidsautoriteiten, dankzij het harde werk van de teams, zal het centrum in de eerste week van juli operationeel zijn.

Het centrum, met een waarde van 50 miljoen euro, kan tot 42.000 pallets herbergen. Afhankelijk van de vereisten kunnen deze op verschillende temperaturen worden opgeslagen, dankzij de koelruimte van 7.000 m² en het vriescompartiment van 700 m². Geavanceerde technologieën zoals autonome mobiele robots, zelfbesturende voertuigen en sorteerapparatuur zullen GSK helpen om de vaccins efficiënt te distribueren naar meer dan 160 landen. Daardoor zullen dagelijks 1 miljoen dosissen vaccins worden geëxporteerd.

Hoewel het laden en lossen van goederen handmatig zal blijven gebeuren, zal het werk van de werknemers worden vergemakkelijkt door de invoering van een “goods-to-persons”-proces. Daarbij worden goederen automatisch door robots verzameld, zonder dat de werknemers zich hoeven te verplaatsen. Shuttle-apparaten met een hoge capaciteit, automatische verpakkingssystemen en sorteermachines zullen ook worden gebruikt.

Het centrum is ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen van milieuduurzaamheid en zal worden gecertificeerd volgens de BREEAM*-norm. Het zal voornamelijk worden aangedreven door groene energie, dankzij zonnepanelen die het hele dak bedekken en een intelligent energiebeheersysteem. Deze duurzame keuzes zullen bijdragen aan GSK’s doel om tegen 2025 volledig op hernieuwbare elektriciteit te werken en tegen 2030 een netto positieve impact op de natuur te hebben.

Geautomatiseerde processen voor weg- en zeetransport en semi-geautomatiseerde voorbereidingen voor luchttransport zorgen voor kortere levertijden en meer flexibiliteit om te voldoen aan de behoeften van patiënten over de hele wereld.

Emmanuel Amory, Managing Director van GSK België, benadrukt het belang van dit project voor GSK: “Dit nieuwe logistieke centrum zal een revolutie teweegbrengen in ons vermogen om miljoenen vaccins wereldwijd op te slaan en te exporteren. Het zal ons in staat stellen om vaccins sneller te verdelen naar meer dan 160 landen, terwijl we onze uitstoot met bijna 10.000 ton CO2 verminderen, gewoon door verschillende activiteiten op één plaats te centraliseren. Dit belangrijke project toont ook ons engagement om het biofarmaceutische ecosysteem in België te versterken en Wallonië te positioneren als logistieke leider.”

Ignace De Paepe, voorzitter van MG Real Estate: “Dit wordt het grootste farmaceutische magazijn van het land en een van Europa’s belangrijkste knooppunten voor de distributie van geneesmiddelen in Europa en Afrika. Dit is een belangrijke stap in onze ontwikkeling in Wallonië, waar we terecht trots op zijn. Ons doel is om in Wallonië meer braakliggende terreinen om te vormen tot ultramoderne magazijnen, om duurzame kwaliteit te creëren in een mooie en aangename omgeving. Op die manier zullen we in Seraing een leidersrol nemen in de revitalisering van drie vervuilde sites op het voormalige hoogoventerrein van Arcelor Mittal.”

Bruno Jacques, Managing Director van Yusen Logistics Benelux-Duitsland-Noordelijke Landen & Zwitserland: “Dit state-of-the-art, multi-user farmaceutisch magazijn wordt toonaangevend in de industrie. Het wordt ook het nieuwe vlaggenschip van farmaceutische en medische logistiek voor Yusen in Europa. De faciliteit is ontworpen om te voldoen aan een groot aantal veiligheidseisen voor de farmaceutische toeleveringsketen. Het zal zorgen voor optimale opslag en verwerking van producten onder verschillende temperatuursomstandigheden, van omgevingstemperatuur tot bevroren oplossingen.

Daarnaast zal een on-site ‘Packaging Solutions Centre’ de integriteit van producten tijdens het transport waarborgen met een reeks passieve verpakkingsoplossingen die geschikt zijn voor alle soorten transport. Door gebruik te maken van onze expertise en kennis willen we GSK en andere klanten een ongeëvenaarde service bieden bij de wereldwijde distributie van hun producten.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur rijdt vrachtwagen vast bij KFC in Emmen [+foto]

EMMEN - Zaterdagavond heeft een vrachtwagenchauffeur zichzelf met zijn vrachtwagen vastgereden in het gras bij de KFC aan de Nijbracht in Emmen. Een bergingsbedrijf is...
×