Clicky

dinsdag 16 juli 2024 - 04:42 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartVideo: zo verstoppen smokkelaars drugs bij reguliere ladingen

Video: zo verstoppen smokkelaars drugs bij reguliere ladingen

ROTTERDAM – Er zijn verschillende manieren waarop criminelen proberen om cocaïne in containers te smokkelen. Vaak verstoppen zij de drugs bij een zogenoemde reguliere lading, dit noemt de douane ‘bijpak’ of ‘rip-off’. Zo vond de douane op woensdag 20 juni ruim 3600 kilo cocaïne tussen een lading bananen.

Criminelen verstoppen de drugs (bijvoorbeeld) in tassen, tussen een reguliere lading.

De douane wil laten zien hoe smokkelaars te werk gaan.

Vaak weet het bedrijf voor wie de lading bestemd is, ook helemaal niet dat de drugs meereizen met hun container. Uithalers moeten de drugs op een zeker moment uit de container halen, dit doen zij wanneer de container in het havengebied staat.

Een container is normaal gesproken verzegeld, maar met kniptangen (die de uithalers vaak bij zich hebben) knippen zij de verzegelingen door.

Ruim 3600 kilo cocaïne onderschept in Vlissingen

De cocaïne die in Vlissingen onderschept is, zat verstopt in een lading bananen die onderweg was vanuit Ecuador naar Duitsland. In totaal bedraagt de straatwaarde van de drugs ruim 270 miljoen euro. Tijdens de actie hebben de politie en de Koninklijke Marechaussee bijstand geleverd om het havengebied te beveiligen. Na de vondst zijn de drugs afgevoerd en vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand van de Douane.

In onderstaande video zie je hoe zij te werk gaan:

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A10

Rijkswaterstaat werkt ruim anderhalve maand aan A10

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat voert van 20 juli tot 9 september groot onderhoud uit aan de Zeeburgerbruggen op de A10 Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en...
×