Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 17:21 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsRode Kruis: doden bij beschieting rond kantoor in Gaza

Rode Kruis: doden bij beschieting rond kantoor in Gaza

GAZA-STAD – Bij een beschieting vrijdag in Gaza zijn volgens het Internationale Comité van het Rode Kruis 22 mensen omgekomen. Ook raakte een gebouw van het Rode Kruis beschadigd. De slachtoffers hadden hun toevlucht rond het gebouw gezocht.

Het ministerie van Volksgezondheid van Gaza, dat door Hamas wordt bestuurd, maakte eerder melding van 25 doden en 50 geworden bij een beschieting door het Israëlische leger op een tentenkamp in Al-Mawasi. Het kamp is opgetrokken rond een basis van het Rode Kruis.

“Projectielen van zwaar kaliber landden vrijdagmiddag binnen enkele meters van het kantoor en de woningen van het Internationale Comité van het Rode Kruis”, aldus een verklaring van het Rode Kruis op X.

22 doden

“Het schieten zo gevaarlijk dicht bij humanitaire gebouwen die duidelijk gemarkeerd zijn met het embleem van het Rode Kruis, brengt de levens van burgers en Rode Kruis-personeel in gevaar”, aldus de organisatie.

Het Rode Kruis zei er niet bij wie de projectielen had afgevuurd. De lichamen van de omgekomen slachtoffers en 45 gewonden werden naar een nabijgelegen veldhospitaal van het Rode Kruis gebracht.

Onderzoek

Een woordvoerder van het Israëlische leger zei tegen persbureau AFP dat er “geen aanwijzingen zijn” dat Israëlische troepen betrokken waren bij de dodelijke aanval. “Uit een eerste onderzoek blijkt dat er geen aanwijzingen zijn dat het IDF een aanval heeft uitgevoerd op humanitair gebied in Al-Mawasi. Het incident wordt verder onderzocht.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×