Clicky

zondag 14 juli 2024 - 03:04 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartVerdachte van invoer cocaïne via haven Vlissingen langer vast

Verdachte van invoer cocaïne via haven Vlissingen langer vast

VLISSINGEN – Een 59-jarige man uit Burgh-Haamstede die verdacht wordt van invoer van cocaïne via de haven van Vlissingen blijft 60 dagen langer in voorlopige hechtenis. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Breda woensdag bepaald.

Samen met twee andere Zeeuwen (56 en 43) werd de man op 6 mei opgepakt tijdens een gezamenlijke actie van politie en FIOD onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM). Ruim 150 opsporingsambtenaren deden mee en op zes locaties in Zeeland vonden doorzoekingen plaats. Tijdens de actie werden drugs- en geldhonden van de Douane ingezet.

Het drietal wordt verdacht van invoer van cocaïne uit Zuid-Amerika, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie die als doel heeft de Opiumwet te overtreden.

90 dagen

Op 15 mei bepaalde de raadkamer van de rechtbank in Breda dat het voorarrest van de drie werd verlengd met 90 (voor de 56- en 43-jarige verdachte) en 30 dagen (voor de man uit Burgh-Haamstede).

Van laatstgenoemde verdachte is de voorlopige hechtenis met 60 dagen verlengd omdat de verdenking tegen hem is uitgebreid. De verdachte wordt nu ook verweten dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte en witwassen.

De drie mannen moeten op 8 augustus voor de rechter verschijnen tijdens een pro-formazitting.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur rijdt vrachtwagen vast bij KFC in Emmen [+foto]

EMMEN - Zaterdagavond heeft een vrachtwagenchauffeur zichzelf met zijn vrachtwagen vastgereden in het gras bij de KFC aan de Nijbracht in Emmen. Een bergingsbedrijf is...
×