Clicky

zondag 14 juli 2024 - 03:26 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVeroordelingen voor smokkelen drugs in reservewielen

Veroordelingen voor smokkelen drugs in reservewielen

DEN HAAG – In mei 2022 werden leden van een criminele organisatie door de rechtbank veroordeeld voor een aantal transporten van verdovende middelen, verstopt in reservewielen. De leden kregen gevangenisstraffen opgelegd en moesten de criminele winst terugbetalen aan de staat.

Vandaag, dinsdag 18 juni, legde het gerechtshof Den Haag in hoger beroep straffen op, de meeste overeenkomstig de procesafspraken. Over de terugbetalingen zijn nu ook betalingsafspraken gemaakt.

Procesafspraken

In hoger beroep maakten het Openbaar Ministerie en de verdediging procesafspraken over de bandbreedte van de straffen en de te betalen bedragen. Voor zes zaken geldt dat de door het hof opgelegde straffen telkens binnen de afgesproken bandbreedte liggen. Het hof heeft hierbij gelet op de straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd.

In drie zaken zijn geen procesafspraken gemaakt. In één van die zaken is de verdachte door het hof ontslagen van alle rechtsvervolging wegens het ontbreken van alle schuld.

Een andere verdachte is in hoger beroep vrijgesproken van lidmaatschap van een criminele organisatie, maar is wel veroordeeld voor betrokkenheid als chauffeur bij één drugstransport.

De derde verdachte is, overeenkomstig de vordering van de advocaat-generaal, in hoger beroep vrijgesproken van een aantal feiten waarvoor de rechtbank hem wel veroordeeld had.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur rijdt vrachtwagen vast bij KFC in Emmen [+foto]

EMMEN - Zaterdagavond heeft een vrachtwagenchauffeur zichzelf met zijn vrachtwagen vastgereden in het gras bij de KFC aan de Nijbracht in Emmen. Een bergingsbedrijf is...
×