Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 03:32 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLogistiekVan Wijk Nieuwegein BV aan de slag om Distripark Dordrecht bouw- en...

Van Wijk Nieuwegein BV aan de slag om Distripark Dordrecht bouw- en woonrijp te maken

DORDRECHT – Grond- en wegenbouwer Van Wijk Nieuwegein BV is als winnaar uit de bus gekomen bij de Europese aanbesteding om DistriPark Dordrecht bouw- en woonrijp te maken. Dit is een flinke en omvangrijke klus in een gebied van meer dan veertig ha. Het werk zal zo’n vier jaar duren. “Ik ben blij dat we na een lange tijd van procedures en voorbereiden nu eindelijk kunnen starten”, aldus wethouder Chris van Benschop.

Werkzaamheden

De aannemer start in de zomer en brengt dan de voorbelastingen (grond) aan in fase 2 (het gebied tussen de Aquamarijnweg en Rijksstraatweg). De voorbelasting drukt de ondergrond samen. Hierdoor minimaliseren we de kans op latere verzakkingen. In fase 2 worden vier grootschalige kavels ontwikkeld voor zes tot tien bedrijven.

Duurzaamheid

Door de grond vanuit het DistriPark zelf te halen (gebied tussen Rijksstraatweg en Rijksweg A16), zijn er korte rijafstanden (minder uitstoot). Ook hoeft de grond niet elders aangekocht te worden. De werkwijze is hiermee dus goed voor milieu en portemonnee.
Aannemer Van Wijk Nieuwegein BV zal alleen de meest schone diesel gebruiken (HVO 100) en het materieel op de bouwplaats is voor minimaal een kwart emissieloos.

In de tweede helft van 2024 zullen de eerste kavels van fase 2 uitgegeven worden. Bij de kaveluitgifte streven we naar het binden van bedrijven die voor banen met impact voor Dordrecht en de regio zorgen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×