Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 01:57 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsPolitie overmeestert man met bijl in Hamburg bij fanmars Oranje

Politie overmeestert man met bijl in Hamburg bij fanmars Oranje

HAMBURG – In Hamburg heeft de politie een man overmeesterd die agenten met een bijl zou hebben bedreigd. De man had ook een molotovcocktail bij zich. De agenten hebben de aanvaller neergeschoten, schrijft de Duitse politie op X. De aanvaller raakte gewond en krijgt medische zorg.

Volgens dagblad Bild gebeurde het incident bij de Nederlandse supportersmars die door de stad trekt voorafgaand aan de EK-wedstrijd tegen Polen.

Bild schrijft dat de politie aanvankelijk alleen een waarschuwingsschot loste. Vervolgens werden verschillende schoten gelost totdat de man in elkaar zakte. Hij is afgevoerd in een ambulance. Een zijstraat van de Reeperbahn, de rosse buurt van de stad, is afgesloten. De politie doet onderzoek. In het afgesloten gebied staan een rugtas en een paar schoenen, die lijken te zijn achtergelaten, onbekend is door wie.

In het Nederlands wordt omgeroepen vanuit een politiebus dat “de situatie genormaliseerd is”. Fans worden opgeroepen om naar het stadion te gaan. Boven het gebied cirkelt een politiehelikopter.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×