Clicky

dinsdag 16 juli 2024 - 17:13 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerDruk op wegen rond Amsterdam door afsluiting A9

Druk op wegen rond Amsterdam door afsluiting A9

AMSTERDAM – Op de wegen rond Amsterdam is het druk als gevolg van de afsluiting van de A9. Die snelweg is sinds vrijdagavond grotendeels dicht in verband met de plaatsing van een nieuw brugdek.

“Zowel richting Nieuwe Meer als Watergraafsmeer is het langzaam rijden en stilstaan, en dat zien we ook op de rest van de ring terug”, zegt een woordvoerder van ANWB Verkeersinformatie. De gemiddelde vertraging is zo’n 20 minuten. Normaal gesproken stroomt het verkeer rond Amsterdam op zaterdag juist goed door.

De werkzaamheden aan de A9 duren tot maandagochtend 05.00 uur. De weg zou eigenlijk zondagochtend in de richting van Almere en Utrecht weer opengaan, maar als gevolg van de verwachte wind is de plaatsing van het nieuwe brugdek nog niet begonnen. Daardoor is de weg ook zondag de hele dag dicht, in beide richtingen. In de loop van zondag wordt volgens Rijkswaterstaat duidelijk of de weg maandag voor de ochtendspits open kan.

Rijkswaterstaat waarschuwde weggebruikers vooraf al voor forse hinder op de snelwegen in Noord- en Zuid-Holland. Dit weekend zijn ook de A12 en A20 tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn in de richting van Utrecht dicht. Daardoor is het volgens Rijkswaterstaat druk op de omleidingsroute, de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht-Oost.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×