Clicky

zondag 14 juli 2024 - 03:19 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsVermiste Nederlander dood gevonden in Grieks ravijn

Vermiste Nederlander dood gevonden in Grieks ravijn

ATHENE – De Nederlandse toerist die sinds zondag vermist was op het Griekse eiland Samos, is dood aangetroffen. Dat bevestigen de Griekse reddingsdienst en Signi Zoekhonden. Medewerkers van deze Nederlandse organisatie waren zaterdagochtend afgereisd naar Samos, om op verzoek van familie van de man te helpen bij de zoektocht.

De familie van het slachtoffer is inmiddels op de hoogte gebracht van de vondst van het lichaam, aldus Signi.

De Griekse reddingsdienst bevestigt dat het lichaam van de man is gevonden in een ravijn. Het lichaam werd volgens de publieke omroep ERT met een drone gelokaliseerd door medewerkers van de hulpdiensten van het eiland.

De Nederlander was sinds zondag vermist. Hij ging daar wandelen in de buurt van Marathokampos, in het zuidwesten. Er werd onder meer gezocht met een helikopter, een reddingshond en een drone. De zoekactie werd donderdag stopgezet, maar zaterdag weer hervat nadat een tip was binnengekomen. Volgens ERT is het lichaam van de man gevonden op 300 meter van de plek waar hij voor het laatst was gezien.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken verleent consulaire bijstand. Het ministerie kan de dood van de man nog niet bevestigen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur rijdt vrachtwagen vast bij KFC in Emmen [+foto]

EMMEN - Zaterdagavond heeft een vrachtwagenchauffeur zichzelf met zijn vrachtwagen vastgereden in het gras bij de KFC aan de Nijbracht in Emmen. Een bergingsbedrijf is...
×