Clicky

vrijdag 19 juli 2024 - 23:31 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsBloomberg: Duitsland bezig importheffing Chinese auto's te stoppen

Bloomberg: Duitsland bezig importheffing Chinese auto’s te stoppen

BERLIJN – De Duitse regering probeert te voorkomen dat de hogere importheffingen op Chinese elektrische auto’s van kracht worden, of op zijn minst af te zwakken als een volledige stop niet mogelijk is. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Ambtenaren in Berlijn zijn optimistisch dat de Europese Unie een oplossing vindt in directe gesprekken met China, schrijft het persbureau. De grootste economie van Europa gelooft dat het land bondgenoten heeft binnen het blok.

De Europese Commissie zei woensdag dat China oneerlijke concurrentie bedrijft door eigen fabrikanten te subsidiëren. Als daaraan niets verandert, komen er vanaf 4 juli extra heffingen tot ruim 38 procent.

Volgens de Duitse transportminister Volker Wissing dreigt de EU hierdoor in een handelsoorlog verwikkeld te raken met China. Dat land is een zeer belangrijke afzetmarkt voor Duitsland.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn vrijdag zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden...
×