Clicky

zondag 14 juli 2024 - 03:01 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsNieuwe getuige verklaart op laatste moment in zedenzaak Ali B

Nieuwe getuige verklaart op laatste moment in zedenzaak Ali B

HAARLEM – In de zedenzaak tegen Ali B presenteerde het Openbaar Ministerie donderdag een nieuwe getuigenverklaring. De getuige heeft woensdagavond een verklaring afgelegd bij de politie, zei de officier van justitie bij aanvang van de tweede zittingsdag.

De vrouw beweert dat ze een meisje in 2018 in Heiloo huilend aantrof bij een bushalte. Ze heeft haar achterop de fiets meegenomen. Het meisje zou de vrouw hebben verteld dat ze in Heiloo was aangerand of verkracht.

De getuige meldde zich woensdag nadat de eerste mediaberichten over de eerste zittingsdag naar buiten kwamen. Daarna is besloten om haar direct te verhoren. De officier van justitie ontving het verslag van het verhoor na middernacht en heeft de getuige gevraagd om op de tweede zittingsdag naar de rechtbank te komen, om eventuele vragen te beantwoorden.

Beïnvloed

Het Openbaar Ministerie heeft de rechter gevraagd de verklaring van het meisje aan het dossier toe te voegen. De verdediging van B. maakte daar bezwaar tegen. De advocaten van de rapper vonden dat de vrouw beïnvloed is door de media en noemde het een “overduidelijk valse verklaring”.

De rechtbank neemt de tijd om over het verzoek na te denken. De zitting gaat om 10.00 uur verder.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur rijdt vrachtwagen vast bij KFC in Emmen [+foto]

EMMEN - Zaterdagavond heeft een vrachtwagenchauffeur zichzelf met zijn vrachtwagen vastgereden in het gras bij de KFC aan de Nijbracht in Emmen. Een bergingsbedrijf is...
×