Clicky

donderdag 13 juni 2024 - 02:14 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsKnot vindt dat ECB 'voet van de rem' kan halen

Knot vindt dat ECB ‘voet van de rem’ kan halen

LONDEN – Steeds meer bestuursleden van de Europese Centrale Bank (ECB) staan positief tegenover renteverlagingen binnen afzienbare tijd.

De Nederlandse centralebankpresident Klaas Knot voegde zich vandaag bij dat rijtje. In een speech in Londen zei hij dat binnenkort “de voet geleidelijk van de rem” kan in de strijd tegen hoge inflatie.

“We hebben er steeds meer vertrouwen in dat de inflatie op tijd terugkeert richting de doelstelling”, zei hij op een conferentie. “Als gevolg daarvan kan het snel gepast zijn om het huidige restrictieve monetaire beleid te versoepelen en onze voet geleidelijk van de rem te halen.” De president van De Nederlandsche Bank benadrukt dat de “precieze timing, snelheid en schaal” afhangt van nieuwe gegevens over de inflatie.

De verwachting is dat de ECB de leenkosten bij de rentevergadering volgende week verlaagt. Afgelopen weekend zei de gouverneur van de centrale bank van Italië, Fabio Panetta, dat de omstandigheden goed zijn voor een renteverlaging.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Fietser komt om bij oversteken spoorwegovergang Roermond

ROERMOND - Een fietser is woensdagmiddag overleden door een aanrijding met een trein in Roermond. Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur bij een bewaakte spoorwegovergang...